Triks, kā duļķainu buljonu pāris sekunžu laikā padarīt neticami dzidru

Visu zupu pamatā ir buljons. Tam jābūt ne tikai bagātīgam, bet arī caurspīdīgam. Pretējā gadījumā ēdiena garša nebūs laba.

Saimnieces uzzināja, kā panākt caurspīdīgumu ar neparasta trika palīdzību.

Jāsaprot, ka buljons var izrādīties duļķains vairāku iemeslu dēļ vienlaikus. Tostarp nekvalitatīvas gaļas, nepareizas temperatūras vai gatavošanas kļūdu dēļ. Bieži vien šķidrums sabojājas arī tāpēc, ka sāls tika pievienota nelaikā.

Tomēr situāciju vienmēr var labot. Par optimālāko variantu tiek uzskatīta olu baltuma izmantošana. Vispirms buljons jāatdzesē līdz 60-70 grādiem. Pēc tam olu baltumu būs nepieciešams sakult ar dakšiņu un tad iepildīt tieši buljonā. Pēc tam šķidrums jānovieto atpakaļ uz plīts. Atliek tikai ieslēgt uguni, turpinot regulāri maisīt ēdienu.

Lasi vēl: Ziemas dūnu jaka būs tīra vienā mirklī: negaidīts risinājums atrodamas sievietes kosmētikas somiņā

Rezultāts būs redzams pēc dažām minūtēm.

Buljonu kopā ar olu baltumu jānovāra līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam būs nepieciešams samazināt karstumu un atstāt ēdienu uz vēl piecām līdz septiņām minūtēm. Šajā laikā ir svarīgi nepārtraukti maisīt šķidrumu.

Pēc laika beigām buljons kļūs pēc iespējas caurspīdīgāks.

Leave a Comment